Drømmer du om nyt badeværelse?

April 7, 2016

by — Posted in Uncategorized

At få sig et nyt badeværelse er ikke en smal sag. Der er en hel masse ting, der skal tages stilling til og folk finder typisk først ud af det, når de allerede er gået igang. Vi vil i denne skrivelse pointere en række vigtige faktorer, som man altid skal huske at have med fra start. Størrelsen på badeværelset er den eneste ting, der er mindre væsentlig – idet et badeværelse stort set altid indeholder de samme moduler og elementer.

Nyt badeværelse – hvilke fliser skal jeg vælge?

Uanset om der er tale om vægge eller gulve, foretrækker stort set alle at beklæde det nye badeværelse med fliser eller klinker. Dette skyldes at alle andre former for vægbeklædning ikke er optimale at bruge i det fugtige miljø. Mens mange vælger hvide eller beige farvede fliser til vægge, vælger stort set alle hvide fliser til gulvet. Vi forbinder badeværelset med renlighed og hygiejne, og denne er lettest at holde styr på, når man kan se, hvor der er snavset. Sorte fliser var en overgang meget populære, men dem der har vovet sig ud i det mere abstrakte udtryk, har med tiden erfaret, at badeværelset blev langt sværere at holde rent og frit for kalk.

Der er et stort udbud, når det kommer til fliser. Du kan vælge statisk farvede fliser, mønstrede fliser eller flerfarvede fliser til badeværelset. Gulvbeklædning plejer at være de ens farvede fliser, mens folk i højere grad eksperimenterer med mønster etc. på deres vægge. På loftene ses dog aldrig fliser – hvilket efter nogle år får sine konsekvenser. Et badeværelses loft skal vedligeholdes i større omfang end et loft i et normalt rum i ens hjem.

Karbad, brusebad og walk-in badeværelse

Når fliser er valgt og man tror, man er ved at være færdig – kommer de næste spørgsmål væltende ind. Og her er der mange. Der skal tages stilling til håndvaske, rør og afløb, toiletter – samt det vigtigste element i badeværelset – navnlig “badet”. Her eksisterer et kæmpe udvalg af forskellige designs og typer af bade. Brusebad eller brusekabine er typisk at finde i de danske hjem, mens badekar og det mere udsøgte walk-in bad, er forbeholdt dem, der er parat til at investere en ekstra sjat penge i projektet. Brusebade består typisk af en nedadgående hældning i gulvet, eventuelt et par skærmende glas- eller flise vægge samt selve bruseren. Vi kender alle til det gængse brusebad. Det tjener formålet, men i forhold til komfort og wellness er det ikke det foretrukne bad.

Karbad er et bad, som de fleste forbinder med et længere bad, som også kan tilføjes utallige cremer og olier. Man siger typisk, at et karbad ikke bør tage mere end 20 minutter – men de fleste der ejer et karbad, har med garanti brudt den regel rigtig mange gange. Det er nemlig her, man kan slappe ekstra af og nyde et ubesværet ophold i vand over hele kroppen. Man kan sågar dykke under vandoverfladen og få denne fornemmelse med i badet. Der er mange, der enten tænder stearinlys eller bruger blomsterblade, når de skal i karbad. Mulighederne er mange og karbaddet udgør den absolutte luksus form for bad. En helt anden ting er, at det er idéelt til børn. De små elsker at plaske rundt og lege med flydende vand-legetøj. På denne måde bliver det, at tage et bad ikke kedeligt – men istedet sjovt og underholdende for hele familien. Hvis du har børn, kender du selv følelsen, når din lille guldklump smiler og leger i vandet – samtidig med at blive vasket.

Walk-in bade kabiner. Et nyt badeværelse med sådan et moderne indslag er også forbeholdt de mere velhavende. Det er nogenlunde det samme som en bruser – men det bliver forsøgt kombineret med den wellness, som f.eks. karbaddet har med sig. I dette bad kan det være som, at der er 10 automatiske brusere, hvilket gør oplevelsen mindre fysisk krævende og mere behagelig ift. mængden af vand og varigheden for selve badet.

Badmodul.dk har skrevet en masse om de forskellige typer af bade. Derudover kan du besøge deres side og læse mere om badeværelse pris samt lave beregninger på egne idéer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *