Juletrøjer. Er det juletidens nye hit?

September 20, 2017

by — Posted in Uncategorized

For 3 år siden fejrede jeg jul i Kentucky i USA med min familie. Jeg elsker alt der har at gøre med julen, og blev specielt fascineret af amerikanernes julepynt, som er endnu vildere end vores julepynt i Danmark. Det eneste jeg synes er lidt underligt er deres tradition med først at åbne pakkerne om morgenen, i stedet for den 24 december om aftenen.

Noget andet der fik min opmærksomhed i USA var deres julesweaters og juletrøjer. Det startede med, at jeg var ude at drikke den 22 december på de lokale værtshuse med min kæreste og svoger. Her så vi til vores overraskelse, at folk havde nogle virkelig fede, grimme og specielle juletrøjer på. Nogle af trøjerne havde motiver med rensdyr, selvlysende julemænd, blinkende juletræer etc. Kort sagt, så var der noget til enhver smag. Spørgsmålet er om denne trend også kan komme til Danmark? Er vi danskere klar til denne lidt mere specielle udklædning? Vi er jo glade for at feste, for karneval etc. så mon ikke også at disse julesweaters kunne være et hit i Danmark i julen. Jeg tror i hvert fald på det!

 

Julekjoler og andre juleting i julen

Selvom jeg så mange julesweaters i USA, så så jeg faktisk også en del julekjoler, som også var virkelig fede. Det var nok ikke noget pigerne kunne finde på at gå i til hverdag, men de var virkelig sjove at se på, og et sjovt indslag til festerne derovre. Der var kjoler med LED lys, røde kjoler med julestjerner, julekager, snemønster. Alt i alt fik pigerne virkelig opmærksomhed og tiltrak et godt grin når de gik i disse sjove kjoler.

I Danmark har vi jo en tradition for utallige julefrokoster, og jeg er sikker på, at også de danske piger vil synes at det er sjovt at have en kjole på, der kan skabe lidt ekstra opmærksomhed omkring dem.

 

Det giver den søde julestemning et ekstra pift

Forleden læste jeg en undersøgelse omkring udklædning, at de fleste synes det kunne være et sjovt indslag og det ligesom kunne løsne stemningen lidt op i en forsamling. Så hvorfor skulle det ikke også kunne dette til julefrokosten blot med en sjov juletrøje, julekjole, julemandskostume osv.? Efter jeg kom hjem fra det store udland, har jeg også kigget mod andre europæiske lande. Her stod det klart, at det allerede nu var populært at klæde sig ekstra sjovt i julen ligesom jeg selv så det i USA. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at disse julesweaters med sjovt design nok skal vinde danskernes hjerter – det er blot et spørgsmål om tid!

Som jeg selv har været inde på tidligere, så kan disse kostumer løsne stemningen op til enhver lejlighed, fordi man påtager sig en lidt anden rolle end normalt. Danskernes forbrug af julegaver stiger fra år til år, med undtagelse af finanskrisen. Nu kommer forbruget af juletøj også snart til at stige. Jeg ser i hvert fald lyst på fremtiden og ser frem til en jul i 2017 med masser er sjov udklædning.

Glædelig jul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *