Populær jazz musiker bevæger sig ind på nyt domæne

October 24, 2015

by — Posted in Uncategorized

Den populære jazz musiker Mercer Ellington Sr. som er i familie med Duke Ellington har valgt at gå i en ny retning med sin musik. Han normale domæne kan let forklares ved at lytte hans albums igennem, men nu har han sagt stop for den traditionelle jazz og vil istedet gå i en helt ny retning. Vi har for at ære den afdøde Duke Ellington med et af hans største numre her:

Duke Ellington Band fungerer stadig som et af verdens førende jazz bands og tak Gud ske lov gør de stadig rigt brug af trompeten, der jo var både Sam Meyer og Louis Armstrongs favorit instrument at spille på. De to herrer var desuden gode venner i deres fritid, når de ikke var konkurrenter i musik branchen. Der gik en overgang rygter omkring Ella Fitzgerald og Louis Armstrong, men jazz verden måtte se til uforstående, da de endelig gik offentligt med deres forhold. Et bedre et af slagsen finder man næppe!’

Mercer Ellington Sr. er nu gået solo og har smidt den typiske traditionelle jazz stil fra sig. I stedet er han begyndt at eksperimentere med andre musik genrer, så det bliver spændende at se hvad, han finder på i de kommende år. Der går rygter om at han samarbejder med den berømte jazz pianist Roger Howard Jr., men hvad det potentielle samarbejde kommer til at resultere i, må vi vente med at finde ud af til oktober 2016, hvor albummet er sat til at droppe.

Til sidste vil vi gerne dedikere hele klummen her til den evigt skønne Ella Fitzgerald, som har været med til at udvikle musik, som vi lytter til den i dag. Hendes indflydelse har betydet uendeligt meget for alle musik genrer, som man lytter til i radioen og vi tør slet ikke tænke på hvor, musikken ville være blevet af, hvis ikke det var for hende og hendes kollegaer i de stolte jazz 40’ere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *